Παρκέτα

 

 

Η Παρκέτα αποτελεί μια γεωμετρική τεχνοτροπία, που μοιάζει με μωσαϊκό, και το υλικό της είναι το ξύλο. Αποδίδει πολυποίκιλα σχέδια και σχήματα και προσδίδει στα δάπεδα το κλασικό γαλλικό στυλ του 17ου αιώνα. Η δημιουργία της τεχνοτροπίας αυτής τοποθετείται τα μέσα αυτής της χρονικής περιόδου και συγκεκριμένα στις Βερσαλλίες. Το μέγεθος των αιθουσών στα ανάκτορα ήταν τόσο μεγάλο, που η καθαριότητα σε αυτές, που διέθεταν μαρμάρινα πατώματα, ήταν αδύνατη.

 

Η Παρκέτα τοποθετήθηκε για τον εύκολο καθαρισμό αυτών των χώρων, που με την λεία της επιφάνεια διευκόλυνε τους υπηρέτες των ανακτόρων. Η διάθεση για διατήρηση του στυλ ώθησε τους Γάλλους στην δημιουργία δαπέδων από παρκέτα που φέρουν ποικιλία γεωμετρικών σχημάτων. Η τεχνοτροπία αυτή επιβιώνει μέχρι σήμερα, κοσμώντας αναρίθμητα σπίτια και διαμερίσματα.

 

Η Παρκέτα εκτός από εικαστική ικανοποίηση έχει και πρακτική χρήση διότι διατηρεί ζεστασιά σε σχέση με τα κρύα πλακάκια που τοποθετούνται στις περισσότερες κατοικίες, ενώ δεν είναι δύσκολο να συντηρηθεί και να καθαριστεί για να συντηρήσει την μορφή της και την αίγλη που προσδίδει σε ολόκληρο το χώρο

 

Εμείς προβαίνουμε σε κατασκευή παρκέτας, αλλάζοντας το χρώμα και το μέγεθος του ξύλου ώστε να ανταποκρίνεται αυτό στις ανάγκες του χώρου σας αλλά και στο δικό σας γούστο. Δείχνουμε προτίμηση στο φυσικό ξύλο και κυρίως σε εκλεκτά είδη όπως είναι το Bamboo, το Merbau κ.α. ώστε να εξασφαλίσουμε ότι τα δάπεδά σας θα έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής.

επιστροφή στην κατηγορία Δείγματα
ακολουθήστε μας στα social media

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©